+302103617566

8 Ιανουαρίου 2022

Αγγίζοντας τα όρη-α

Έχεις νιώσει ποτέ να αγγίζεις τα όρια; Τα όρια μιας φιλίας, της οικογένειας, τα δικά σου όρια, που σε εξουθενώνουν, σε κάνουν να σέρνεσαι στη γη.
Και προσπαθείς να βρεις έναν τρόπο να απελευθερωθείς από την κατάσταση αυτή. Γυρεύεις να πιαστείς από τον κόσμο, μήπως καταφέρει να σε ανυψώσει… Μα μάταιη η προσπάθεια˙ ίσως πέσεις ακόμα πιο χαμηλά από πριν…

Ύστερα προσπαθείς να βρεις τη σωτήρια λαβή στον ίδιο σου τον εαυτό. Επικαλείσαι την εσωτερική σου δύναμη. Μέχρι να αντιληφθείς πως δεν είναι διόλου αρκετή… Και τότε σου μένει ένας δρόμος μονάχα: να πιαστείς από κάτι που μέσα στην απογοήτευση και την πίεση σου φαντάζει άπιαστο… να πιαστείς από τον ίδιο τον Θεό! Και μόλις με εμπιστοσύνη του απλώσεις το χέρι, τότε, ω του παραδόξου θαύματος, σηκώνεσαι από τα έγκατα της γης με τρόπο που αδυνατεί ο νους να κατανοήσει!

Και σε οδηγεί ψηλά ο Κύριος, σε καθοδηγεί να ανέβεις στα όρη της αρετής και να αγγίξεις κορφές ψηλές! Τα μάτια σου δακρύζουν μπροστά στο προσωπικό θαύμα που σου χάρισε ο Παντοδύναμος. Γιατί είναι κι αυτό ένα θαύμα, το να γίνεσαι από ερπετό αετός με τη χάρη του Θεού!

Αδελφέ μου, δεν αξίζει άραγε να δείξουμε έστω και την παραμικρή εμπιστοσύνη στον Κύριό μας; Σκέψου, είναι ο Μοναδικός που μπορεί να μας οδηγήσει από τα όρια σε όρη θεϊκά!

Είναι ο Μοναδικός με τον οποίο μπορούμε, αγγίζοντας τα όρια, να αγγίξουμε μαζί Του τα ὄρη-α της θεώσεως!

Από το τεύχος Ιανουαρίου 2022

© 2024 Σύλλογος Ορθ. Ιερ. Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»