+302103617566

1 Σεπτεμβρίου 2023

Μη φύγεις από κοντά μας!

Είναι ο δικός της μήνας!

Ο μήνας που ευωδιάζει από το μύρο της παρουσίας της πιο δυνατά. Ο μήνας της Παναγίας!

Και φαίνονται να είναι νωπές ακόμα στην καρδιά μας κάποιες ώρες - μέρες που η χάρη της ήταν στο κέντρο της πατρίδας μας πιο αισθητά.

Οι μέρες που η εικόνα της, η θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστι», βγήκε από το Άγιο Όρος για να μπει στην ψυχή μας.

Άλλαξε το ρυθμό της ζωής μας όσο βρέθηκε κοντά μας. Η αναμονή για την προσκύνησή της, που έφτασε κάποτε και τις 7 ώρες, μας έδειξε πως η αγάπη στο πρόσωπό της και η ελπίδα στην ακοίμητη βοήθειά της εκμηδενίζουν και το χρόνο και τον κόπο.

Εκείνη, η Μητέρα του Θεού, γνωρίζει πόσα θαύματα έγιναν στις ψυχές των ταπεινών προσκυνητών της.

Τα δικά της μάτια είδαν τα φανερά και τα μυστικά δάκρυα των παιδιών της.

Η μητρική καρδιά της δέχτηκε τον πόνο και τον στεναγμό μας, αλλά και την ευγνωμοσύνη και την ευχαριστία μας για τις πρεσβείες της.

Το ιλαρό πρόσωπό της δέχτηκε τον ασπασμό όλων μας, από τα βρέφη που άπλωναν τα χέρια τους να την αγκαλιάσουν, ως τους υποβασταζόμενους γέροντες.

Εκείνη άκουσε με στοργή το αμέτρητο πλήθος στην αναμονή να σιγοψέλνει με αφοσίωση την ιερή παράκλησή της.

Ακοίμητοι φρουροί της οι αγιορείτες πατέρες, υπομονετικά συντρόφευαν τους πι- στους και άκουγαν τα φανερά μόνο αιτήματα για θεραπεία, για έλεος, για ειρήνευση των ψυχών…

Σαν ήρθε η ώρα για την αναχώρησή της, ικετευτικά απλώνονταν τα χέρια μας, σα να φωνάζαμε όλοι: Μη φύγεις από κοντά μας, Μάνα!

Και το στοργικό της βλέμμα και το τίμιο χέρι της που βαστάζει τον Υιό της, τον Υιό του Θεού, μας βεβαίωναν πως είναι πάντα κοντά μας, αρκεί να κάνουμε πράξη την προτροπή της: Κάνετε ό,τι σας λέει ο Υιός και Θεός μου…

E. Βερονίκη

Τεύχος Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2023

© 2024 Σύλλογος Ορθ. Ιερ. Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»